Bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C of de hetelucht 150 °C.
Verhit de olie in een afsluitbare grote braadpan of ovenvaste pan op matig vuur. Bak daarin de ui en het kaneelstokje (of de stokjes) ca. 10 minuten rustig onder af en toe roeren tot de ui zachter is geworden en een beetje kleur krijgt. Voeg de gehakte knoflook en gember toe. Roer het komijn-, koriander-, piment-, paprika- en kruidnagelpoeder en de kardemompeulen erdoor.
Doe de stukjes vlees erbij en wentel ze door de specerijenolie tot alle stukjes goed bedekt zijn. Voeg dan de aardappelen toe en wentel ze er ook door. Doe de abrikozen en de tomaten uit blik erbij, wals wat koud water door het tomatenblikje en schenk dit in de pan. Voeg de rest van het water toe, roer het zout erdoor en breng alles aan de kook. Leg zodra het mengsel kookt het deksel op de pan en stoof het vlees 2 uur in de oven.
Controleer of het vlees gaar is en zet het anders 15-30 minuten terug in de oven. Neem het uit de oven, laat het 10 minuten rusten en roer dan goed zodat de aardappelen uit elkaar vallen en de saus dikker wordt. Bestrooi het gerecht met koriander en serveer het in lage kommen, met nog wat extra koriander erover.
terug naar recepten
Ingredienten
- 6 pers
- 160 min
- Vlees
- 4 eetlepels (60 ml) milde olijfolie
- 2 uien (ca. 300 g in totaal), grof gehakt
- 1 lang of 2 korte kaneelstokje(s)
- 2 dikke tenen knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel geraspte verse gember
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels korianderpoeder
- 1 theelepel pimentpoeder
- 1 theelepel gerookte-paprikapoeder
- een snuf kruidnagelpoeder
- 4-6 kardemompeulen, opengebroken
- 1,25 kg lamsnekfilet, in blokjes voor een stoofpot
- 1 kg aardappelen, geschild en in stukken van 2-3 cm
- 200 g zachte gedroogde abrikozen
- 1 blik van 400 g tomatenblokjes
- 750 ml koud water
- 2 theelepels zeezoutvlokken (of naar smaak)
- koriander, voor erbij