Bereiding
Verhit de wokolie in een grote pan met een goed passend deksel. Roerbak de lente-uitjes een minuut of twee en doe er dan de currypasta bij.
Leg de repen kip in de pan en houd ze 2 minuten in beweging voordat je de kokosmelk, de bouillon - dus het water plus de concentreerde bouillon of het bouillonblokje - en de vissaus in de pan giet. Doe er vervolgens ook de bevroren erwten en sojabonen in.
Laat de curry 10 minuten sudderen, voeg dan de sperzieboontjes uit de diepvries toe en laat de curry nog 3 tot 5 minuten zachtjes koken
Serveer bij deze curry met koriander bestrooide rijst of noedels. Zet ook een schaaltje met partjes limoen op tafel, zodat de mensen zichzelf kunnen bedienen.
terug naar recepten
Ingredienten
- 6 pers
- 30 min
- Gevogelte
- 2 eetlepels wokolie
- 3 eetlepels lente-uitjes, fijngehakt
- 3 tot 4 eetlepels groene Thaise currypasta
- 1 kg ontbeende kippenbouten, in reepjes
- 3 eetlepels olijfolie
- genoeg geconcentreerde kippenbouillon of bouillonblokjes voor 500 ml water
- 1 eetlepel vissaus
- 200 g doperwtjes uit de diepvries
- 200 g sojabonen uit de diepvries
- 150 g haricots verts uit de diepvries
- 23 eetlepels verse koriander, fijngehakt