Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C of hetelucht op 160°C.
Klop de boter, de kristal- en de basterdsuiker lichter van kleur en luchtig.
Voeg het ei en vanille-extract toe en klop alles door elkaar; schraap al het beslag van de wand van de kom omlaag en klop het mee.
Meng in een andere kom met een vork de bloem, de cacao, de baking soda en een snuf fijn zeezout. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het romige mengsel in de kom en klop het er voorzichtig door.
Roer met een lepel of spatel de chocolate chips en pompoenpitten erdoor; je moet een dik, stevig beslag krijgen.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg daar hoopjes op ter grootte van een ruime eetlepel met steeds ca. 6 cm tussenruimte; werk het beslag met een kleine spatel van de lepel op de bakplaat. Maak de hoopjes niet plat.
Bak de koekjes 10-12 minuten en in porties (of bak de helft en vries de andere helft in, klaar om een andere keer te bakken), tot de buitenkant net stevig en deels gebarsten is. Ze voelen nog behoorlijk zacht aan, maar worden steviger als ze afkoelen. Laat ze eenmaal uit de oven 5 minuten op de plaat liggen en nog even verder afkoelen op een rooster voor je erop aanvalt. Of laat ze helemaal afkoelen.
terug naar recepten
Ingredienten
- 5 pers
- 30 min
- Gebak
- 75 g ongezouten boter, zacht
- 100 g fijne kristalsuiker
- 70 g lichte basterdsuiker
- 1 groot ei, op kamertemperatuur
- 1 theelepel vanille-extract
- 125 g tarwebloem
- 50 g cacaopoeder, zo nodig gezeefd
- 1 theelepel baking soda
- 125 g pure chocolate chips
- 50 g pompoenpitten
- bakpapier